Paket Artikli: 0
Cijena: 0 Kn
UsporediUsporedi0

Obrazac za jednostrano otkazivanje ugovora

 Pravo na jednostrani raskid ugovora


Samo Kupac koji je sklopio Ugovor na daljinu (Internet trgovina, kupovina putem telefona, kataloška prodaja) može raskinuti ugovor ne navodeći razlog za to (Članak 72. ZZP), u roku četrnaest (14) dana od primitka robe, uz pretpostavku da je prije toga dobio potvrdu prethodne obavijesti.
Ukoliko kupac s ugovorom na daljinu nije dobio potvrdu prethodne obavijesti o mogućnosti jednostranog raskida ugovora, pravo kupca za jednostrani raskid ugovora je 12 mjeseci.
U slučaju da koristi svoje pravo, kupac snosi trošak vraćanja robe i mora je vratiti u roku od 14 dana (Članak 77. ZZP). Kupac isto tako snosi trošak svakog umanjenja vrijednosti robe (Članak 77.ZZP) (otpakirana roba, izgubljena dokumentacija i dijelovi, oštećenja, korištenje robe i slično), osim onoga koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti.
Ukoliko je proizvod vraćen neispravan, s većim oštećenjima ili bez dijelova i dokumentacije te ukoliko se isti ne dostave u naknadnom roku od 8 dana smatra se da Kupac nije ispunio svoju obavezu povrata robe te Prodavatelj nije dužan izvršiti povrat uplaćenih sredstava.
Ostala prava i obveze su navedene u priloženom Standardnom Informacijskom obrascu za jednostrani raskid ugovora. Primjerak obrasca za jednostrani raskid ugovora nalazi se na ovoj mrežnoj stranici.
Možete ga ispuniti i poslati na način da ga preuzmete, ispunite i dostavite na
našu e-adresu:svishr1@svistrade.com, svishr@svistrade.com ili broj faksa.: +385 42 206 108, ili da ga jednostavno ispunite i dostavite putem ovih internet stranica. Potvrdu primitka obavijesti o jednostranom raskidu ugovora dostavit ćemo Vam bez odgađanja, elektroničkom poštom.

Služba za korisnike

Naručivanje

O poduzeću

Infomrace o využívaní webu

Web stranice koriste kolačiće za pružanje usluga, prilagođavanje oglasa i kolačiće za analiziranje prometa. Informacije o tome kako koristite ovu stranicu, dijeli se s Google-om. Koristeći ih, slažete se sa upotrebom kolačića. Više informacija