Usporedi
Sve kategorije
Korisnički izbornik
Sve kategorije

Uvjeti poslovanja

Uvjeti poslovanja
Opći uvjeti poslovanja i korištenja

Predugovorna obavijest

Na uvjete poslovanja i korištenja stranica www.svistrade.com i sklapanja ugovora na daljinu putem sredstva daljinske komunikacije primjenjuju se prvenstveno ovdje navedeni Uvjeti poslovanja i korištenja, osim u slučaju da se ugovorene strane (Prodavatelj i Kupac) ne dogovore drugačije.

Uvjeti poslovanja i korištenja podliježu Zakonu o zaštiti potrošača (NN 41/14) te Zakonu o obveznim odnosima (NN 35/05 i NN 41/08). Obratite posebnu pozornost na razliku uvjeta koji se odnose između kupovine (ugovora) na prodajnom mjestu u trgovini i kupovine (ugovora) sklopljenog na daljinu (Internet trgovina , kupovina putem telefona, kataloška prodaja).

Prodavatelj:

S.V.I.S. Trade d.o.o., Ulica Frana Supila 50A, 42 000 Varaždin

OIB 97007780164

PDV ID HR97007780164 upisano kod Trgovačkog suda u Varaždinu pod brojem MBS 070123393

Račun kod ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D., Jadranski trg 3a, 51000 RIJEKA, IBAN HR8924020061100709127 , SWIFT ESBCHR22

Temeljni kapital 20.000,00 kn uplaćen u cijelosti

Članovi uprave : Josef Sušeň 50% , Josef Sušeň 50%

mob. 099/539-4100, mob. 099/520-2860,

E-mail: svishr1@svistrade.com 
svishr@svistrade.com 

Web site: www.svistrade.com

Radno vrijeme: Po-Pe 7:00 - 11:00; 11:30 -15:00

Naglašavamo da se naše skladište nalazi u Češkoj, Ulice 4. května 2154, Vsetín 755 01.

Opći uvjeti

Pri naručivanju proizvoda sredstvima daljinske komunikacije Kupac će odmah biti upoznat sa svim propisanim podacima iz članka 57. sukladno članku 66. točka 2. Zakona o zaštiti potrošača i dostavit će se ova predugovorna obavijest i standardni informacijski obrazac za jednostrani raskid ugovora.

Ova obavijest odnosi se na ugovore o kupoprodaji robe i na ugovore koji za predmet imaju digitalni sadržaj koji se ne isporučuje na tjelesnom mediju (kao prilog tiskanom djelu ili samostalni predmet kupoprodaje).

Ako je predmet ugovora digitalni sadržaj koji se ne isporučuje na tjelesnom mediju, potrošač dobiva korisnički kod koji mu omogućuje pristup digitalnom sadržaju putem internet veze i može ga instalirati. Detaljne funkcionalnosti digitalnog sadržaja, za određene operativne sustave, zaštita autorskih prava, tehnička podrška i drugo, sadržani su u ugovoru koji potrošač sklapa s prodavateljem aktiviranjem korisničkog koda.

Prethodna obavjest

Uvjeti poslovanja Internet trgovine www.svistrade.com sastavljeni su u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača (ZZP) i Zakonom o obveznim odnosima (ZOO) te predstavljaju prethodnu obavijest u smislu Članka 43. ZZP.
Narudžbom proizvoda Kupac potvrđuje prihvaćanje uvjeta poslovanja i korištenja.

Potvrda prethodne obavjesti

Potvrdu prethodne obavijesti (Članak 44. ZZP-a) kupac će primiti zajedno s računom za kupljenu robu.

Na uvjete poslovanja primjenjuju se odredbe čl. 36. do čl. 55. Zakona o zaštiti potrošača (Narodne novine 79/2007 i 89/2009, nastavno dalje: ZZP), glava VII. – Ugovor sklopljen na daljinu.
Naručivanjem i kupnjom putem internet trgovine S.V.I.S. Trade d.o.o. kupac sporazumno potvrđuje pristanak na Uvjete naručivanja i prodaje. Korištenjem bilo kojeg dijela internet stranica www.svistrade.com kupac automatski prihvaća sva aktualna pravila korištenja. Sva prava kupca na reklamacije i povrate opisana su u ovim uvjetima.

Kupac

Kupac je svaka pravna i fizička osoba čije se sjedište/prebivalište nalazi na području Republike Hrvatske ili u inozemstvu, te koja izvrši narudžbu i plaćanje putem internet trgovine www.svistrade.com. Sukladno članku 43. Zakona o zaštiti potrošača, ugovor u ime i za račun maloljetnika ili potpuno poslovno nesposobne osobe mogu sklopiti samo njihovi zakonski zastupnici, odnosno djelomično poslovno sposobne osobe mogu sklopiti ugovor samo uz suglasnost njihova zakonskog zastupnika. Pravna osoba treba imati registriranu djelatnost kod nadležnog trgovačkog suda ili obrtničke komore. Svaki kupac prilikom narudžbe mora ostaviti točne osnovne osobne podatke koji su potrebni za izvršenje kupovine i usluge, te odgovara za ispravnosti istih.

Potrošač

Potrošač je u smislu Zakona o zaštiti potrošača svaka fizička osoba koja sklapa pravni posao ili djeluje na tržištu u svrhe koje nisu namijenjene njegovoj poslovnoj djelatnosti niti obavljanju djelatnosti slobodnog zanimanja.

Prodavatelj

Prodavatelj je S.V.I.S Trade društvo s ograničenom odgovornošću,Ulica Frana Supila 50A , 42 000 Varaždin, OIB 97007780164, mob. 099/539-4100 , mob. 099/520-2860, ,e-adresa: svishr1@svistrade.com,svishr@svistrade.com 

Fotografije i opis

S.V.I.S Trade d.o.o. Varaždin nastoji što točnije navesti karakteristike proizvoda, no zadržava pravo pogreške u opisu i fotografiji, te reklamnom prikazu proizvoda.

Cijene

Sve cijene izražene su u Hrvatskoj nacionalnoj valuti, euro (eur), sa PDV-om, ako je riječ o proizvodima na koje se obračunava PDV. Cijene, uvjeti plaćanja i akcijske ponude vrijede isključivo u trenutku narudžbe i mogu se promijeniti bez prethodne najave! Cijene i popusti istaknuti u internet trgovini www.svistrade.com  vrijede isključivo za kupnju putem ovih mrežnih stranica. U cijene proizvoda nisu uključeni troškovi dostave.

Kako naručivati?

Naručiti možete pisanom narudžbom putem pošte, e-pošte, telefaksa ili putem ove mrežne stranice.

Naručivanje putem internet trgovine 

Naručivanje proizvoda putem ove internet trgovine moguće je 24 sata na dan, 7 dana u tjednu. Proizvodi se naručuju isključivo kroz programsko sučelje internet trgovine www.svistrade.com  Kupac naručuje proizvod ili proizvode putem elektronskog obrasca narudžbe, te će prilikom završetka procesa kupovine na svoju prijavljenu e-adresu primiti potvrdu o zaprimljenoj narudžbi i odabranom načinu plaćanja, ali i ponudu sa svim podacima o naručenim proizvodima ukoliko je odabrao plaćanje internet bankarstvom ili kreditnom karticom.

Ako Prodavatelj eventualno nije u mogućnosti isporučiti neki od naručenih proizvoda ili sve naručene proizvode, kontaktirat će Kupca, te ga obavijestiti o mogućem terminu isporuke proizvoda kojih nema na skladištu dobavljača. Po dobivanju takve obavijesti od Prodavatelja, Kupac je dužan obavijestiti Prodavatelja da li želi isporuku nekompletne narudžbe, da li prihvaća novi rok isporuke kompletne narudžbe ili odustaje od kompletne narudžbe, pismeno na e-adresu  www.svistrade.com.

Ako je Kupac narudžbu za proizvode kojih nema na skladištu dobavljača, platio kreditnom karticom, Prodavatelj će terećenje kartice umanjiti za vrijednost proizvoda koje ne može isporučiti ili stornirati ukupno terećenje u slučaju da je Kupac odustao od narudžbe. Ukoliko je Kupac iznos narudžbe za proizvode kojih nema na skladištu dobavljača, uplatio na poslovni račun Prodavatelja općom uplatnicom, virmanom ili Internet bankarstvom, Prodavatelj će mu odmah vratiti iznos vrijednosti proizvoda koje ne može isporučiti ili ukupno uplaćeni iznos u slučaju da je Kupac odustao od kompletne narudžbe.

Kupac odgovara za ispravnost podataka koje navodi u popunjavanju narudžbe.

Roba se smatra naručenom u trenutku kada kupac odabere te potvrdi način plaćanja.

Pri samoj narudžbi kupac će dobiti mogućnost izbora adrese za dostavu ako se ista razlikuje od registrirane adrese. Za sve daljnje informacije stojimo vam na usluzi radnim danom od 7 do 15 sati na tel. 099/539-4100 , mob. 099 520 2860, fax +385 42 206 108 ili e-pošta: svishr1@svistrade.com,svishr@svistrade.com 

Plaćanje

Uplata na račun podrazumijeva uplatu općom uplatnicom ili internet bankarstvom Nakon zaprimljene narudžbe u kojoj je odabrano takvo plaćanje, na e-adresu pristiže potvrda o zaprimljenoj narudžbi u prilogu koje se nalazi ponuda za plaćanje. Molimo Vas da svoju uplatu izvršite u roku do tri (3) radna dana jer će po isteku tog roka Vaša narudžba biti stornirana.

U slučaju plaćanja kreditnim karticama Visa i Mastercard sustav će Vas odvesti na sigurnosnu stranicu WebPay servisa gdje trebate popuniti sve podatke kako bi izvršili plaćanje i narudžbu do kraja.

Sva plaćanja biti će izvršena u Hrvatskoj nacionalnoj valuti, euro (eur).

Poštanske i druge usluge odašiljanja i isporuka pošiljaka

Poštanski troškovi nisu uključeni u cijenu proizvoda i biti će obračunati kupcu koji će o iznosu istih biti obavješten u procesu zaključivanja narudžbe.

Naručeni proizvodi pakiraju se na način da tijekom uobičajene manipulacije ne budu oštećeni. Kupac je dužan prilikom preuzimanja kupljenih proizvoda provjeriti eventualna oštećenja pošiljke i odmah ih reklamirati dostavljaču koji je istu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja. U tom slučaju potrebno je obavijestiti djelatnike Internet trgovine www.svistrade.com.

Ako kupac nije primio robu ili obavijest o isporuci nakon što je poslana u očekivanom vremenu, kupac mora o tome obavijestiti prodavatelja na e-adresu: ,svishr1@svistrade.com,svishr@svistrade.com  kako bi se poduzele radnje pronalaska pošiljke ili kako bi se poslala zamjenska pošiljka.

Ako kupac odbije primiti robu koju je naručio, prodavatelj ima pravo tražiti od kupca nadoknadu svih troškova koji su vezani za isporuku. Za troškove nastale odbijanjem ili nepravovremenim preuzimanjem pošiljke kupac može biti terećen prilikom ponovnog odašiljanja pošiljke ili drugim pravnim putem.

Prodavatelj se obvezuje poslati pošiljku kupcu onoga trenutka kada zaprimi potvrdu kojom se odobrava online transakcija koda kod kartičnog plaćanja, odnosno nakon primitka uplate ukoliko se radi o uplati internet bankarstvom ili općom uplatnicom.

Nakon zaprimanja potvrde uplate Prodavatelj se obvezuje predati pošiljku dostavnoj službi u roku sedam (7) radnih dana, a najkasnije u zakonom propisanom roku od 30 dana.

Ukoliko se pojavi nemogućnost isporuke odabranog proizvoda zbog toga što proizvod više nije dostupan ili je rasprodan Prodavatelj je dužan o tome obavjestiti Kupca pisanim putem, a Kupac ima pravo odustati od narudžbe/ugovora ili pristati na naknadni rok za isporuku.

Sve naručene artikle nastojat ćemo isporučiti u jednom paketu. Ukoliko to zbog stanja zaliha neće biti moguće, zadržavamo pravo isporuke u više pošiljaka.

S.V.I.S Trade d.o.o. Varaždin odašilje pošiljke putem odabranog pružatelja poštanskih i drugih usluga. Rukovanje i primopredaja pošiljaka odvija se prema Općim uvjetima poslovanja svakog pružatelja poštanskih i drugih usluga posebno i S.V.I.S Trade d.o.o. ne može jamčiti ili utjecati za iste. Nakon što dostavljač (tvrtka koja vrši dostavu) zaprimi pošiljku od Prodavatelja, isti više nije odgovoran za daljnji tijek isporuke i eventualna kašnjenja te probleme koji mogu bastati mogu nastati u vezi s daljnjom manipulacijom i isporukom robe.

S.V.I.S Trade d.o.o samostalno odabire pružatelja poštanskih i dr. usluga ukoliko kupac pismeno izričito ne zatraži i ne zajamči podmirenje troškova za točno određenog pružatelja poštanske i dr. usluge.

O detaljima u vezi dostave i cijene na vaš dom ili poštanski ured možete se informirati na broj telefona:  099/520-2860 ili zatražiti pismeno prilikom narudžbe putem internet trgovine u polju Napomena ili putem e-pošte: svishr1@svistrade.com,svishr@svistrade.com 

Izjava o jamstvu i servisni uvjeti

Kupac će uz račun primiti jamstveni list, na kojemu će biti navedeni uvjeti jamstva za one proizvode na koje vrijede uvjeti jamstva. Jamstvo ne isključuje odgovornost za materijalne nedostatke. Kupac je dužan čuvati račun i jamstveni list cijelo vrijeme jamstvenog perioda.

Garantiramo da će proizvod koji se koristi sukladno priloženim uputama i jamstvenom listu, u jamstvenom roku pravilno funkcionirati. U slučaju kvara i drugih mogućih nedostataka obvezujemo se da ćemo izvršiti popravak ili zamjenu proizvoda u razumnom roku sukladno Zakonu o obveznim odnosima.

Registrirani korisnici

Registriranjem na internet trgovini www.svistrade.com. korisnik je obavezan proći postupak registracije, unijeti istinite i točne podatke, te odabrati korisničko ime i lozinku.

Korisnik je dužan odmah prijaviti Prodavatelju neovlašteno korištenje njegovog računa. Prodavatelj se ne može držati odgovornim za neovlašteno korištenje računa, niti eventualnu štetu nastalu na taj način.

Prodavatelj je dužan po utvrđivanju opravdanosti eventualne prijave u razumnom roku ukloniti sadržaje korisnika koji nisu u skladu s važećim zakonima.

Zaštita prikupljenih osobnih podataka

Sve vaše osobne podatke S.V.I.S Trade d.o.o. čuva u skladu sa zakonom i niti u kojem slučaju neće prenositi na treće osobe osim ako zakonom nije predviđeno drugačije.

Korisnik dozvoljava da S.V.I.S Trade d.o.o.. koristi, pohranjuje i čuva osobne podatke.

Obavezujemo se pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima / korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje.

Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi naši djelatnici i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnost.

Rješavanje spora

Eventualne sporove Prodavatelj i Kupac nastojati će riješiti dogovorom i mirnim putem, a u suprotnom nadležan je Sud u mjestu sjedišta Prodavatelja.

Ostali uvjeti korištenja

Svaki je posjetitelj ovih stranica ovlašten za pregledavanje i učitavanje materijala sa ovih mrežnih stranica isključivo u osobne, nekomercijalne svrhe. Materijali objavljeni na ovim stranicama ne smiju se ni na koji način mijenjati ili umnožavati, kao ni prikazivati, izvoditi ili distribuirati u javnosti i drugim medijima, ili na bilo koji drugi način koristiti u bilo koju javnu ili komercijalnu svrhu. 

Zabranjuje se svaka uporaba, re-publiciranje ovih materijala na bilo kojim drugim mrežnim stranicama ili umreženom računalnom okruženju, te u ostalim medijima u bilo koju komercijalnu svrhu bez pismenog odobrenja društva S.V.I.S Trade d.o.o. Varaždin. 

Pod re-publiciranjem i komercijalnim korištenjem smatramo bilo kakvo korištenje kopije prepoznatljivih cjelina ili dijelova našeg sadržaja na način da se ostvaruje korist na bilo koji način. 

Materijali na ovim stranicama zaštićeni su autorskim pravima i svaka neovlaštena uporaba bilo kojeg materijala na ovim stranicama može predstavljati povredu zakona o autorskim pravima, trgovačkim znakovima i drugih zakona. 

Sloboda izbora

Osobne podatke koje proslijedite tvrtki S.V.I.S Trade d.o.o  se nadziru i čuvaju sukladno Zakonu o zaštiti osobnih podataka. Davanje podataka prihvaćamo kao Vašu privolu kojom dopuštate da Vas povremeno možemo kontaktirati u svrhu dostave marketinških e-obavijesti. Ako odlučite da svoje podatke ne želite proslijediti, nećete moći imati pristup nekim informacijama.

Osobe koje se žele odjaviti od primanja naših e-obavijesti i ostalih obavijesti mogu to učiniti u svakom trenutku putem ovih mrežnih stranica ili zahtjevom na e-adresu: svishr1@svistrade.com,svishr@svistrade.com 

Ukoliko promijenite osobne podatke (mjesto stanovanja, e-adresu, telefonski broj), a želite i dalje primati obavijesti molimo Vas da nas o tome obavjestite na e-adresu: svishr1@svistrade.com,svishr@svistrade.com 

Automatsko bilježenje podataka (neosobni podaci)

Kad pristupite mrežnim stranicama S.V.I.S Trade d.o.o., opće, neosobne informacije (upotreba internetskog preglednika, broj posjeta, prosječno vrijeme posjeta, posjećene strane) se automatski bilježe (ne kao dio prijave). Te informacije koristimo za mjerenje privlačnosti naše internetske stranice i poboljšavanje njenih sadržaja i upotrebljivosti. Vaši podaci nisu predmet daljnje obrade niti se prosljeđuju trećoj strani.

Kolačići

Kolačići su nevidljivi dokumenti koji se privremeno spremaju na vašem računalu i našoj stranici omogućavaju prepoznavanje vašeg računala kad sljedeći put posjetite naše stranice. Kolačiće upotrebljavamo samo za prikupljanje informacija koje se tiču upotrebe naše internetske stranice.

Sigurnost

S.V.I.S Trade d.o.o. posvećuje velliku pozornost na sigurnost osobnih podataka. Vaši podaci su zaštićeni od gubitka, uništenja, krivotvorenja, manipulacije i neautoriziranog pristupa ili neautoriziranog otkrivanja.

Maloljetnici

S.V.I.S Trade d.o.o. sugerira roditeljima i skrbnicima da djecu nauče sigurnom i odgovornom ponašanju s osobnim podacima na Internetu. Maloljetnici nesmiju ostavljati osobne podatke na internetskim stranicama S.V.I.S Trade d.o.o  bez dozvole roditelja ili skrbnika.

S.V.I.S Trade d.o.o., neće svjesno prikupljati podatke maloljetnih osoba niti će ih način koristiti ili proslijediti trećoj strani bez njihove dozvole.

Pravo na besplatno korištenje materijala bez traženja dozvole 

Autori osobnih nekomercijalnih mrežnih stranica, kao i sve škole, knjižnice i neprofitne organizacije imaju pravo korištenja materijala objavljenih na ovim stranicama unutar svojih mrežnih stranica uz obvezu da navedu izvor korištenog sadržaja i uz uvjet da vidljvo istaknu i postave poveznicu na www.svistrade.com
Osim navedenog zabranjeno je kopiranje ili distribucija bilo kojeg dijela bez odobrenja S.V.I.S Trade d.o.o Varaždin.
 
Zaštita autorskih prava

Svi sadržaji objavljeni na ovim mrežnim stranicama kao što su grafički sadržaji, digitalni sadržaji, software i ostali sadržaj koji nije naveden, a objavljen je na ovim stranicama, vlasništvo su društva S.V.I.S. Trade d.o.o. Varaždin te su zaštićeni domaćim i međunarodnim pravima o zaštiti autorskih prava i prava intelektualnog vlasništva i njihova neovlaštena uporaba nije dopuštena.

Poveznice (linkovi) na druge internetske stranice

Izjava o čuvanju osobnih podataka se odnosi na društvo S.V.I.S Trade d.o.o. Mrežne stranice  S.V.I.S Trade d.o.o mogu sadržavati poveznice prema drugim dobavljačima unutar ili izvan istih, na koje se ne odnosi izjava o čuvanju osobnih podataka. Kad napuštate mrežnu stranicu S.V.I.S Trade d.o.o., ponovo pročitajte izjavu o čuvanju osobnih podataka svake internetske stranice koja sakuplja osobne identifikacijske podatke.

Povezivanje na stranice www.svistrade.com

Na ove stranice možete se povezati s drugih stranica, ali samo u skladu  sa sljedećim uvjetima i smjernicama za povezivanje:

- smiju se povezati na sadržaje ali ih ne smiju replicirati 

- moraju imati sadržaj primjeren sadržaju ove stranice

- ne smiju sadržavati nešto što bi se moglo protumačiti kao neukusan, uvredljiv ili kontroverzni sadržaj;

Pravo na informaciju

Ako imate bilo kakvih pitanja u vezi naše politike čuvanja osobnih podataka ili obrade vaših podataka, slobodno nam se obratite na radnim danom od 7 do 15 sati na telefone 099/520-2860 ili putem e-pošte :svishr1@svistrade.com,svishr@svistrade.com 


Modificiranje uvjeta korištenja

Prodavatelj zadržava pravo da bez najave povremeno promijeni ili modificira uvjete korištenja. O važnim promjenama i dopunama može obavijestiti korisnike putem e-pošte ili objavljivanjem na ovim mrežnim stranicama. Korištenjem bilo kojeg sadržaja na internet stranicama www.svistrade.com smatra se da ste upoznati s najnovijim uvjetima korištenja. Sve upite koji se odnose na ove uvjete korištenja možete uputiti na e-adresu: svishr1@svistrade.com,svishr@svistrade.com 

Prijava na newsletter bila je uspješna.
Nešto nije u redu, molimo kontaktirajte nas
Prikaži košaricu

Molimo pričekajte...
Nije moguće izvršiti narudžbu. Pokušajte ponovno kasnije